Audi A3 Sportback 1.6 FSI Ambition Pro Line (2007)

Uitvoering | A3 Sportback 1.6 FSI Ambition Pro Line |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De auto ziet er ontzettend stoer uit. Ik heb de kleur zwart genomen en om het geheel af te maken heb ik er ook xenon lampen op besteld. Omdat ik het laatste model heb gekregen zit er een nieuwe autoradio in. Deze heeft een mooi groot display en aluminium knoppen ipv het smalle display en zwarte plastic knoppen.
Bij het ambition pakket horen de 17’ LM velgen en de mooie lekker zittende sportstoelen. Het verstelbare lederen 3-spaaks stuur zorgt ervoor dat je een perfecte zit kunt vinden.
Ik heb de sportback genomen vanwege de extra deuren en extra ruimte. De instap voor passagiers is nu heel makkelijk. Aangezien ik m’n tas en colbert altijd op de achterbank neerleg hoef ik niet met het easyentry systeem van een 3-deurs versie te stoeien.
WBT de prestaties en weggedrag:
de motor zorgt ervoor dat het geen strepentrekker is. Van 0 tot 100 of 120 km gaat goed. Zodra je op deze snelheden wilt versnellen kom je wat kracht te kort. Schakelen en ’in de toeren houden’ is dus het motto. De wegligging vind ik, zeker ook tov m’n vorige 2 auto’s (Golf V en Honda FR-V), subliem.
Update 23-4-2007:
Met een krappe 18.000 km (in net 2,5 mnd) op de teller ben ik alleen maar blijer geworden met m’n keuze voor de Audi A3 met het gekozen pakket (ambition pro line) en accessoire (xenon). De stoelen zitten heerlijk, de 6-bak schakelt werkelijk perfect, de gescheiden klimaatregeling werkt buitengewoon goed en er is volop ruimte voor de medepassagiers. Zoals eerder gezegd is de motor niet bepaald rap maar hij is absoluut niet langzaam. Ik krijg regelmatig complimenten over de looks van de auto. Ik ben er dan ook nog lang niet op uitgekeken.
Update 2-4-2008:
Inmiddels ruim 104.000 km op de teller. Het blijft een fijne auto die technisch geen enkel gaatje laat vallen. Het vermogen is en blijft de enige reden om de volgende keer niet voor een 1.6 FSI te gaan. Inmiddels is er de 1.4 T FSI met 10 pk en 45 NM koppel aan extra vermogen. Dit lijkt me een goede combinatie.
Update 15-10-2008:
Afgelopen woensdag heb ik m\'n trouwe Audi ingeleverd. Na 1 jaar en 9 maanden en 160.000 km verder kan ik alleen maar tevreden terugkijken op afgelopen periode. Al heb ik af en toe wel eens gedacht waarom ik niet voor de 1.9 TDI heb gekozen. Ik rijd sinds afgelopen woensdag een Honda Civic Hybrid!
Update 15-10-2008: het euvel met de lichten blijft terugkeren. Dit is ook het enige euvel na 160.000 km.
Update 23-4-2007: Tot op heden nog geen.
Update 2-4-2007: Een paar weken hebben de lichten kuren vertoond. Zodra de auto gestart werd gingen de stadslichten aan!? Als je de schakelaar op stadslicht zette gingen de lichten weer uit? Dimlicht heeft geen kuren vertoond. Net voordat de auto voor een beurt naar de dealer ging was het euvel, zonder ingreep, verdwenen?! Verder geen enkel probleem tot op heden
PRIVATE LEASE Audi A3

Audi A3 Sportback 1.6 Attraction Automaat/Panoramadak/Stoelverwarming/Climate control zwarte hemelbekleding
- 2007

Audi A3 Sportback 1.6 FSI AIRCO/cruise/XENON *apk:13-01-2026*
- 2006

Audi A3 Cabriolet 2.0 TFSI S-Line "Origineel NL!" Automaat! "1e eigenaar!" Youngtimer! 2X S-Line Leer, unieke auto in nieuwstaat!
- 2008