Audi 80 2.3 E Quattro (1992)
Uitvoering | 80 2.3 E Quattro |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
De Audi is een betrouwbare auto en zelfs na 15 jaar oud is die in goede staat.
Het voelt allemaal degelijk aan, niet zoals bij bepaalde Italiaanse merken als je aan knopjes zit en het piept en kraakt en het idee geeft dat het elk moment kan afbreken.
Je kunt er rustig aan sleutelen en je kunt bijna overal simpel bij.
De Audi is voorzien van bijna alle luxe zoals airco, abs,centrale vergrendeling op afstandbediening en er zit alarm op wat ook nog werkt.
Er zit lichte interieur in met quattro opdruk,dus ja oppassen met vieze kleren,maar met beleid dan blijft het wel netjes.
Net een paar dagen nadat we hem hadden gekocht ging de linker deur niet meer op slot, de meenemer was afgebroken, blijkt een vaker voorkomend probleem. Naar de dealer een andere besteld en na 2 dagen was ie er.
Het volgende waar ik tegen aan liep was dat de achteruit rij lampen het niet meer werkten, de kabelboom die langs het scharnier loopt in de koffer was inwendeg gebroken, na jaren van open en dicht doen houd dat ook es een keer op. Dat weer gefixt en alles werkt weer naar behoren.
De handelaar waar ik de auto had gekocht vertelde mij dat de distributie was vervangen, ik geloofde de man op zijn woord en wat bleek toen ik thuis kwam was dat voor het laatst gebeurd in 1997. Er was verder nergens geen notitie van gemaakt en ik heb dus alles er nieuw opgezet, db-riem, waterpomp, spanrol en v-riemen.
Helaas bleek bij de proefrit al dat ze er witmerk banden onder hadden gezet en helaas geen oordopjes hebben bijgeleverd!!
Na 9 maanden heb ik er bridgestone banden eronder laten zetten en wat rijd dat toch fijn en stil vooral en meer grip.
En als laatste zijn er nieuwe schijven en blokken op gekomen omdat het vorige heel erg piepte wat heel ergelijk is.
Voor de apk heb ik een nieuw stofhoesje op het stuurhuis gezet en een paar nieuwe ruitenwisserbladen gemonteerd. En hij is zo door de keuring gekomen.