Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20v Distinctive (2004)

autoreview

Alfa Romeo 166
Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166 - interieurAlfa Romeo 166 - interieurAlfa Romeo 166Alfa Romeo 166

Signalement

Uitvoering166 2.4 JTDm 20v Distinctive
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf113.000 km
KM-stand laatst113.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ervaringen 166

 • 113.000 km

Na enkele jaren in een ietwat saaie saab te hebben gereden (daarvoor als Italiaans gereden) uiteindelijk de kans gekregen een laatste model 166 te gaan rijden met een heerlijke dieselmotor. Na aanschaf bij de Alfa-dealer gedurende anderhalf jaar ca. 60.000km zonder problemen gereden tegen een gemiddelde van 1:18,5!! Het is een zeer comfortabele onderschatte auto die tegen een relatief lage aanschafprijs veel plezier biedt. Het interieur is enigszins gedateerd doordat het model al lange tijd op de markt is, maar blijft toch vele malen mooier dan wat er nu aan hard plastic op de markt wordt gebracht.

Maakte veel snelwegkm's waardoor het verbruik erg beperkt bleef, in 6 maak je iets meer dan 2000 toeren met een snelheid van 120km/u. Weinig problemen gehad dan de reguliere beurten, die veelal niet hoger uitkwamne dan € 400,-, waardoor de gebruikskosten erg beperkt bleven in tegenstelling tot wat men veelal roept over Italiaanse auto's. Bij aanschaf een aantal kleine zaken aangepakt als bv een bekraste pookknop. Helaas leek de auto wel de nodige criminaliteit aan te trekken. Zelfs geparkeerd in de duurdere wijken in Amsterdam werd zij vaak uitgekozen als doelwit, waardoor er helaas veel onnodig geld is verspilt terwijl een gloednieuwe Rangerover werd ontzien, die er voor geparkeerd stond.

Onderhoud laten uitvoeren bij Leewis in Veenendaal, niet om de hoek, maar dit bedrijf weet nog wat service is. Alle op- en aanmerkingen worden meegenomen en serieus onderzocht, waardoor zij zeker niet de goedkoopste zijn, maar voor iedereen die zijn Alfa koestert meer dan de overweging waard is. Zelfs na jaren afwezigheid weten ze je naam nog en zelfs bij grote drukte vinden ze een gaatje voor de veelal zinloze opmerkingen, die een Alfist weet te maken.

Aangezien er weinig reviews zijn over de 166 besloten om dit stuk(je) te schrijven, ik kan haar iedereen aanbevelen en heb hem inmiddels met een traan moeten laten gaan, doordat ik veel minder km's ben gaan maken. Electronisch nooit problemen gehad, had verrassend veel lekke banden, maar dat kan niet aan de Alfa hebben gelegen.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens