Mazda CX-30 - Volkswagen T-Roc - Dubbeltest

Positiespel op hoog niveau

150 reacties

Video
AutoWeek 41 2019
AutoWeek 41 2019

Je leest het in AutoWeek 41 2019

De wildgroei aan cross-overs en suv’s leidde bij Mazda tot de komst van de CX-30. In een vergelijkende test tegen de Volkswagen T-Roc leggen we je haarfijn uit waar je de nieuwkomer precies moet plaatsen.

Kijk naar het gemiddelde gamma van een volumefabrikant van vijf jaar geleden en je ziet nu een wildgroei aan hoge modellen. Zo zette Volkswagen binnen twee jaar naast de Tiguan de T-Cross, de T-Roc en de Tiguan Allspace in de showroom, en niet omdat fabrikanten de consument SUV’s en cross-overs door de strot moeten duwen. De automobilist vraagt erom. Mazda doet dapper mee aan de invulling van de groeiende vraag naar
die modellen en vond een niche tussen de CX-3, een compacte cross-over op basis van de Mazda 2, en de grote CX-5. Die laatste heeft de Mazda 3 als basis, maar is dermate groot dat er tussen de CX-3 en de CX-5 plek was voor nog een model. Dat werd dus de CX-30. Waarom die type-aanduiding en niet CX-4? Een Mazda met die naam bestaat, maar dat is een ander type cross-over, voor de Chinese markt. Om verwarring te vermijden, koos Mazda voor het getal 30, waarmee wordt afgeweken van de typeaanduidingen met één cijfer. Omdat de CX-5 het mag uitvechten met modellen als de VW Tiguan, de Opel Grandland X of de Peugeot 3008 zoeken we het met CX-30 in de vijver van de T-Roc, de Toyota C-HR en de Kia XCeed. Die laatste was nog niet beschikbaar in de week dat we de CX-30 reden, de T-Roc wel. De C-HR was welkom, maar er komt een facelift van die auto, dus dat doen we later.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Mazda CX-30 - Volkswagen T-Roc - Dubbeltest

Positiespel op hoog niveau

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Mazda CX-30 - Volkswagen T-Roc - Dubbeltest

Positiespel op hoog niveau

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Mazda CX-30 Volkswagen T-Roc Cross-over SUV

PRIVATE LEASE Mazda CX-30

Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-X 186 2WD (5D/6H)
€ 503
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (150) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.