Laika Ecovip 329

Ontzorgen

AutoWeek Campers 2019-01
AutoWeek Campers 2019-1
AutoWeek Campers 2019-1

Je leest het in AutoWeek Campers 2019-1

De Ecovip blaast 25 kaarsjes uit. Daarom geeft de Italiaanse camperbouwer zijn succesmodel een flinke opfrisbeurt.

Het had ook prima geklonken als Giovanbattista Moscardini zijn eigen naam op zijn campers had gebruikt. In plaats daarvan koos hij ervoor zijn kampeermobielen te vernoemen naar het eerste levende wezen dat succesvol een baan om de aarde heeft volbracht: de Russische ‘ruimtehond’ Laika, die in 1957 met de Sputnik 2-raket in een baan om de aarde werd geschoten. Laika bleef er letterlijk en figuurlijk in, want in een techniek om het hondje weer veilig door de dampkring terug naar huis te loodsen, was niet voorzien. Maar goed dus dat deze Laika verder niets met Russische ruimtecapsules van doen heeft. Een mooi voorbeeld uit de Ecovip-lijn is deze 329, die nu met elektrisch in hoogte verstelbare eenpersoonsbedden leverbaar is.

HALFINTEGRAAL

De Ecovip 329 is een halfintegraalcamper met mediterrane flair die net onder de zeven meter lengte blijft. In Nederland kost hij minstens € 88.000, dus koopjesjagers moeten elders zijn. Daar stelt de Italiaan wel een riante uitrusting tegenover. Standaard krijgt het interieur het nieuwe designthema ‘Noce Italiano’ (Italiaans notenhout). Bij liefhebbers van strak wit zal het de handen niet op elkaar krijgen, maar het doet serieus en tegelijkertijd knus aan. Dat effect kun je met vinkjes op de optielijst nog vergroten, bijvoorbeeld met een verwarmbaar tapijt op de vloer. Dat zie je niet overal, maar kost dan ook zo’n € 800 extra.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Laika Ecovip 329

Ontzorgen

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Laika Ecovip 329

Ontzorgen

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel