‘VVD Amsterdam wil parkeerkorting elektrische auto’s’

Wederom schriftelijke vragen

Parkeren in Amsterdam (foto ANP)

In Amsterdam heeft de fractie van de VVD gevraagd om de parkeertarieven en -vergunningen voor eigenaren van een elektrische auto te verlagen.

Met parkeertarieven die de pan uit rijzen probeert Amsterdam de binnenstad steeds minder aantrekkelijk te maken voor auto’s. De VVD wil  de hoofdstad voor een deel van de autobezitters echter weer iets aantrekkelijker maken, want de Amsterdamse fractie pleit voor verlaging van parkeerkosten voor eigenaren van een elektrische auto. Dat meldt AT5.

De VVD doet dit nadat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vorige maand een wetsvoorstel indiende. In dat voorstel staat dat gemeentes ‘korting’ moeten kunnen geven aan bestuurders van EV’s. De Amsterdamse fractie liet toen direct weten oren te hebben voor deze nieuwe wet, maar stelde er gisteren opnieuw schriftelijke vragen over. 'De Amsterdamse VVD verkiest een dergelijke 'positieve' stimulans boven het 'straffen' van diesel- en benzineautobezitters', stelt raadslid Anne Marttin. Eerder liet Marttin weten voorstander te zijn voor een verlaging van vijftig procent.

Het raadslid vraagt nu aan het stadsbestuur om te onderzoeken of een dergelijke maatregel ervoor zorgt dat meer inwoners overstappen op een EV. Verder wil ze graag onderzocht hebben hoeveel korting er nodig is om bewoners over de streep te krijgen.

Lezersreacties (177) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.