Volkswagen pakt uit aan de Wörthersee

GTI Treffen podium voor twee concepts

Volkswagen GTI Treffen
Volkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI TreffenVolkswagen GTI Treffen
Morgen gaat het GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee van start. Geheel volgens traditie neemt Volkswagen één of meerdere bijzondere spierbundels mee. Dit jaar zijn dat de GTI First Decade Concept en de GTE impulsE Estate Concept.

Een team van dertien trainees heeft zich bij Volkswagen de afgelopen maanden beziggehouden met de ontwikkeling van de GTI First Decade Concept, op het oog een van een two-tone lak voorziene Golf GTI. Toch is er meer aan de hand.

Het interieur is niet alleen voorzien van een imposante audio-instalatie, onder de kleurrijke carrosserie gaat bijzondere techniek schuil. De GTI First Decade Concept beschikt namelijk over een hybride aandrijflijn die maar liefst 415 pk sterk is. De brandstofmotor drijft de voorwielen aan, terwijl de 16 pk sterke elektromotor verantwoordelijk is voor de aandrijving van de achteras. Leuk foefje: de auto kan zowel gebruikmaken van alleen de brandstofmotor als van de elektromotor. In het laatste geval is de GTI dus, kortstondig, een achterwielaandrijver.

GTE EstatE impulsE
De tweede Wörthersee-deelnemer is de GTE Estate impulsE. De tot 225 pk sterke GTE omgebouwde Golf Variant (normaal gesproken is alleen de hatchback als plug-in leverbaar) is voorzien van een matte lak waar de kleuren Oryx White, Apassionata Blue, Anthracite, Hallmark en St. James Red in verwerkt zijn. Opvallend verschil met de reguliere GTE: de impulsE beschikt over een 16,8 kWh groot accupakket in plaats van een 8,8 kWh groot exemplaar zoals in de reguliere Golf GTE is te vinden.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.