'Volkswagen moet aankoopprijs Golf vergoeden'

Duitse Golf-eigenaar krijgt aankoopbedrag terug

Volkswagen Golf Variant

Een Duitse rechtbank heeft bepaald dat Volkswagen de eigenaar van een Golf de volledige aankoopprijs van zijn in 2012 aangeschafte wagen moet vergoeden vanwege het dieselschandaal bij het autoconcern. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Volgens de rechter in Augsburg heeft Volkswagen immoreel gehandeld door sjoemelsoftware te installeren. Daarmee zou het concern bewust klanten hebben misleid om zelf meer omzet en winst te kunnen maken.

Het Duitse concern ligt al sinds september 2015 wereldwijd onder vuur vanwege zijn gesjoemel met dieselmotoren. Wereldwijd waren er ongeveer 11 miljoen auto's uitgerust met software om testen om de tuin te leiden die bedoeld waren om te meten hoe vervuilend de wagens zijn.

Volkswagen ging er in de Verenigde Staten eerder al mee akkoord om miljarden dollars te betalen voor de afhandeling van claims van autobezitters, milieutoezichthouders, overheden en dealers. Daarbij bood het concern aan om 500.000 vervuilende Amerikaanse voertuigen terug te kopen. In Europa is nog geen vergelijkbare deal gesloten, maar ook hier spelen veel claims.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum