'Volkswagen Golf VII begin 2013 in Nederland'

'Volkswagen Golf VII begin 2013 in Nederland'
We moeten nog wel even wachten op de Volkswagen Golf VII, maar inmiddels zijn al wel meer details van de auto bekend.
Een betrouwbare, anonieme bron heeft ons meer details over de volgende generatie Volkswagen Golf gemeld. De Golf VII (op de foto's nog als mule) wordt volgens deze persoon eind 2012 onthuld, wat zeer waarschijnlijk een onthulling op de Autosalon van Parijs in oktober 2012 betekent. In Duitsland komt de auto dat jaar nog op de markt, Nederland volgt een paar maanden later.
Op motorisch gebied vinden we geen verrassingen: onder de kap bevinden zich louter TSI's en TDI's. De specifieke details kon onze bron nog niet noemen. Volgens onze Duitse collega's van AutoBild is er bij de TSI's keuze uit een 1.2, een 1.4 en een 2.0. De vermogens lopen uiteen van 86 tot 300 pk. De TDI's hebben een cilinderinhoud van 1,6 en 2,0 liter. Hier loopt het spectrum van 90 tot 220 pk, aldus AutoBild.
Van de Golf VII komen ook een hybride en een elektrische versie. Die laatste komt al snel na de onthulling van de auto en is vrijwel meteen ook te bestellen. Vanaf volgend jaar gaat Volkswagen een vloot E-Golfs inzetten op de Chinese markt om praktijkervaring op te doen met de elektrische aandrijflijn.
De Golf VII staat op het nieuwe MQB-platform van de Volkswagen Groep. De nieuwe Golf is niet de eerste auto binnen de Volkswagen Groep met deze basis: die eer valt te beurt aan de Audi A3. De onthulling van die auto verwachten we op de Autosalon van Genève in 2012. De marktintroductie van de Audi volgt in de zomer van 2012.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (197) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.