Vernieuwde Jaguar XF Sportbrake gesnapt

In lijn met de rest

Spyshots Jaguar XF Sportbrake
Spyshots Jaguar XF SportbrakeSpyshots Jaguar XF SportbrakeSpyshots Jaguar XF SportbrakeSpyshots Jaguar XF SportbrakeSpyshots Jaguar XF SportbrakeSpyshots Jaguar XF Sportbrake

De Jaguar XF is gezien zijn leeftijd van vijf jaar aan een facelift toe. De vernieuwde XF Sportbrake is vandaag in camouflagepak betrapt!

De huidige tweede generatie XF werd in 2015 gepresenteerd en dat betekent dat de auto qua leeftijd wel een facelift kan gebruiken. In het Engelse Conventry is Jaguar al tijden druk aan het sleutelen aan een herziene versie van zijn concurrent voor onder meer de BMW 5-serie en Audi A6. Op een serie kakelverse spionagefoto's is de gewijzigde XF Sportbrake te zien. Het feit dat de auto steeds meer van zijn camouflagestickers thuislaat, betekent hoogstwaarschijnlijk dat de onthulling van de gefacelifte XF nog dit jaar plaatsvindt.

Op ingrijpende uiterlijke aanpassingen hoef je niet te rekenen. Jaguar geeft zowel de sedanversie als de op deze foto's zichtbare Sportbrake-stationvariant nieuw bumperwerk en past de indeling van de lichtunits aan. Vanbinnen profiteert de verjongde XF ongetwijfeld van verbeterd materiaalgebruik, al zal de komst van een volledig nieuw infotainmentsysteem hier de grootste noviteit zijn. De XF wordt namelijk net als de I-Pace van de jongste variant van het Touch Pro Duo-systeem voorzien. Een tweede scherm dus op de middenconsole, te gebruiken om de klimaatregeling mee aan te sturen.

Spyshots Jaguar XF Sportbrake

De vorig jaar vernieuwde kleinere broer van de XF, de XE, moet het sinds zijn facelift zonder S-versie stellen en dus is het voor de XF nog maar de vraag of de 340 pk 3.0 V6 terugkeert. Reken in ieder geval op een reeks aangescherpte viercilinder benzine- en dieselmotoren. Het is op dit moment nog onduidelijk of Jaguar de XF uitrust met 48v mild-hybrid techniek. Concerngenoot Land Rover past dergelijke hard- en software wel al toe in de Discovery Sporten Range Rover Evoque.

Huidige Jaguar XF Sportbrake

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum