Jaguar XE en XF alleen nog verkrijgbaar als R-Dynamic

Grote schoonmaak van de prijslijsten

Jaguar XE XF
Jaguar XE XFJaguar XE XFJaguar XE XFJaguar XE XFJaguar XE XFJaguar XE XF

Jaguar schoont de prijslijsten van de XE en XF behoorlijk op. Beide modellen zijn voortaan alleen nog leverbaar als R-Dynamic. De XF krijgt er in de vorm van de R Dynamic Black een nieuwe uitvoering bij.

Het einde lijkt nabij voor de huidige Jaguar XE en XF. Beide modellen gaan al een tijdje mee en de verkoopcijfers zijn niet bepaald denderend. Daarom gaat Jaguar een aantal uitvoeringen niet meer maken. De standaard S, SE en HSE verdwijnen uit de showroom en worden vervangen door de R-Dynamic. In dat uitrustingsniveau zijn nog wel steeds gradaties: de XE en XF sedan zijn leverbaar als R-Dynamic S, R-Dynamic HSE en R-Dynamic Black. De XF Sportbrake is alleen nog leverbaar als R-Dynamic Black.

Standaard hebben alle R-Dynamic modellen onder meer een sportiever gelijnde voor- en achterbumper, sportstoelen, stoelbekleding bekleed met geperforeerd leder, een R-Dynamic stuurwiel en aluminium interieurafwerking. Jaguar geeft aan dat ook adaptive cruisecontrol voortaan standaard is op alle R-Dynamic-modellen. De R-Dynamic Black voegt daar zwarte exterieurdetails, zwarte wielen en privacy glass aan toe. Qua motoren beperkt Jaguar voor de XE en XF de keuze tot de 250 pk sterke 2.0 viercilinder benzinemotor of de 204 pk sterke 2.0 viercilinder diesel. Die laatste is ook nog met vierwielaandrijving te krijgen. Dat betekent dat de 300 pk sterke 2.0 viercilinder benzinemotor van de prijslijst verdwijnt.

De vanafprijs van de XE R-Dynamic S bedraagt €61.993. De XF sedan is in dezelfde uitvoering verkrijgbaar vanaf €67.976. Voor de XF Sportbrake vraagt Jaguar een fors hogere vanafprijs van €81.040, omdat de stationwagon alleen als R-Dynamic Black te krijgen is. Alle drie zijn ze per direct te bestellen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum