Toyota geeft SUV Supra-neus

Tweeledig

Toyota Venza China
Toyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Venza ChinaToyota Harrier ChinaToyota Harrier China

Toyota introduceert in China twee nieuwe SUV's die feitelijk één en dezelfde auto zijn. De interessantste van het stel is de Venza, die krijgt namelijk een opvallende snuit aangemeten.

Net als Honda en Volkswagen heeft Toyota in China meerdere joint-ventures die afzonderlijk van elkaar diverse dezelfde modellen verkopen, al verschillen ze vaak in naam en uiterlijk iets van elkaar. Zo verkoopt samenwerkingsverband GAC Auto de RAV4 er met een afwijkend front als Wildlander terwijl joint-venture FAW Auto het model gewoon RAV4 noemt. Bij GAC Toyota heet de C-HR weer simpelweg C-HR terwijl dat model in de showrooms van FAW Toyota weer Izoa heet. Toyota brengt in China nu ook de in Europa onbekende Harrier op de markt en ook die komt in twee varianten.

Toyota Venza China

Toyota Venza

De Toyota Harrier is een SUV die in de Verenigde Staten Venza heet en die er het gat opvult tussen de RAV4 en de Highlander. Die Harrier komt nu ook naar China, en wordt door FAW Toyota als Harrier verkocht terwijl de versie van GAC Toyota net als in de Amerikaanse variant Venza gaat heten. Die Venza krijgt nu ten opzichte van de Harrier een opvallende snuit aangemeten en bovendien als sportiever model in de markt gezet.

De Chinese Toyota Venza krijgt afwijkende koplampen die hoewel ze hun vorm delen met die van de Harrier een andere indeling hebben. Opvallender is de manier waarop Toyota het plastic deel tussen de grote onderste en dichte onderste 'grille' en de motorkap opvult. De Venza heeft hier een kunststof deel waardoor er in het front van de SUV wat Supra-gelijkenissen zijn waar te nemen. Ten opzichte van de Harrier heeft de Venza een andere onderste grille en een eigen achterbumper.

De technisch aan de RAV4 gerelateerde Harrier en Venza - ze delen dezelfde wielbasis - komen in China op de markt met een atmosferische 2.0 benzinemotor die 171 pk levert. Die voorwielaangedreven variant krijgt ook twee hybride broertjes met de bekende 2.5 Hybrid-aandrijflijn.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.