Toyota-dochter Hino Motors in zee met BYD voor EV's

Elektrische bedrijfsauto's

Hino 155 Hybrid

Hino Motors, een Japanse autofabrikant die zich vooral richt op de productie van vrachtauto's en bussen, gaat in zee met het Chinese BYD. Het doel: volledig elektrische bedrijfsauto's ontwikkelen.

Hino Motors en BYD Commercial Vehicles gaan samen een alliantie vormen om te werken aan nieuwe, volledig elektrische bedrijfsauto's. Dat maken beide bedrijven in een gezamenlijke verklaring bekend. Het Japanse Hino Motors bestaat al sinds 1942 en is voor het grootste deel in handen van Toyota. Het bouwt momenteel vooral grote tour- en stadsbussen en vrachtauto's. Onder andere de hierboven afgebeelde Hino 155-serie is reeds jaren leverbaar met een hybride aandrijflijn. Hino is namelijk al sinds jaar en dag bezig met de ontwikkeling en toepassing van deels elektrische aandrijflijnen. Nu is het de bedoeling dat samen met BYD de stap wordt gezet naar volledig elektrische mobiliteit.

Wat dat betreft is BYD een prima partner, want het Chinese bedrijf zet grote stappen op het gebied van elektrische voertuigen. Onder andere haar personenautotak, die ons hier in Europa op den duur de Tang en de Han moet geven, boekt in thuisland China enorme successen met plug-in hybrdides en en volledig elektrische modellen. Ook rijden er vooral in China al gigantische aantallen volledig elektrische busjes en vrachtauto's van BYD rond. In Nederland kennen we BYD van elektrische stadsbussen (foto 3). Hino Motors is op haar beurt druk bezig met de ontwikkeling van een modulair platform voor volledig elektrische bedrijfsauto's en levert haar bedrijfsauto's en bussen in Azië en Noord- en Zuid-Amerika, maar ook in onder andere Israël, Rusland en Ierland.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.