Subaru komt met elektrische SUV

Samenwerking met Toyota

Subaru Concept

Subaru haalt in de eerste helft van dit decennium een elektrische SUV naar Europa. Het model deelt zijn platform en het gros van zijn koets met een zustermodel van Toyota.

Toyota bereidt een elektrisch modeloffensief voor dat onder meer uit een reeks elektrische SUV's en cross-overs bestaat. Het merk brengt volgend jaar een elektrische SUV op de Europese markt die wat formaat betreft vergelijkbaar zal zijn met de RAV4. Subaru bevestigt vandaag dat de Europese consument medio dit decennium ook een elektrische SUV van Subaru kan verwelkomen. Volgens de Japanse fabrikant komt zijn eerste EV al in de eerste helft van dit decennium.

Subaru omschrijft zijn auto als een elektrische SUV van Forester-formaat, en dat bevestigt onze vermoedens dat het om een zustermodel van de reeds omschreven Toyota gaat. Eind vorig jaar kon AutoWeek een reeks patentplaten van nieuwe elektrische Toyota's laten zien. Van één van die op stapel staande EV's dook begin dit jaar een mock-up van Subaru op. Het lijkt er dan ook zeer sterk op dat de nu aangekondigde EV die SUV betreft. De elektrische Subaru belooft net als zijn Toyota-zustermodel een scherp gesneden SUV te worden met een relatief korte neus en platte koplampen. De aanstaande EV's staan op een versie van Toyota's voor elektrische auto's bestemde modulaire e-TNGA-platform.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.