Startklaar: Renault Mégane RS

Renault Mégane RS
Renault Mégane RSRenault Mégane RSRenault Mégane RSRenault Mégane RSRenault Mégane RS
Op de autotentoonstelling in Frankfurt presenteerde Renault de nieuwe Mégane Renault Sport, kortweg RS. Nu staat de snelle versie paraat en zijn ook de prijzen van de twee verschillende uitvoeringen bekend.
Op de autotentoonstelling in Frankfurt presenteerde Renault de nieuwe Mégane Renault Sport, kortweg RS. Nu staat de snelle versie paraat en zijn ook de prijzen van de twee verschillende uitvoeringen bekend.

Zoals we al in september meldden, is de Mégane RS het antwoord van Renault op de GTI's van andere merken. De Sport is uitgerust met een aangepaste versie van de 2-liter 16-klepper turbomotor, die gekoppeld is aan een 6-versnellingsbak. In de RS levert de motor dank zij wijzigingen aan krukas, zuigers en turbo een vermogen van 225 pk en heeft een prachtig koppel van maximaal 300 Nm, waarvan 90 % beschikbaar is tussen 2000 en 6000 tpm. De Mégane RS moet in staat zijn in 6,5 s van 0-100 km/h te accelereren en heeft een top van 230 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik blijft met 8,8 l/100 km (1: 11,4) zelfs mooi binnen de perken.
De Mégane Sport is voorzien van grote remschijven (vóór geventileerd) en Brembo-remklauwen met vier zuigers per klauw. Voor de Mégane Renault Sport zijn ABS, ESP ASR en ook de elektrische variabele stuurbekrachtiging aangepast.
De sportieve aspiraties van deze Mégane worden benadrukt door brede luchtinlaten in de bumpers, een in het midden geplaatste dubbele uitlaat, een spoiler achter en 18-inch lichtmetalen wielen met Continental SportContact2 225/40 R18 banden.
Ook het interieur laat zien dat het om een bijzondere versie gaat: sportstoelen ontbreken niet, net zomin als aluminium pedalen en een aluminium voetsteun.
De veiligheidsvoorzieningen zijn uiteraard zoals in de andere Méganes, met adaptieve airbags vóór, veiligheidsgordels met spankrachtbegrenzers en gordelspanners, zij-airbags voor en achter en anti-duikairbags in de zittingen van de voorstoelen.
De sportieve versie komt beschikbaar voor zowel de 3- als de 5-deurs Mégane en wordt op 16 april bij de Nederlandse Renault-dealers in de showrooms verwacht. De prijs van de 3-deurs Mégane RS is € 35.695 en die van de 5-deurs bedraagt € 36.195.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics