Splinternieuw: Hyundai Kona

Koreanen zetten tanden in Renault Captur

Hyundai Kona
Hyundai KonaHyundai KonaHyundai KonaHyundai KonaHyundai KonaHyundai KonaGelekt: Hyundai KonaGelekt: Hyundai KonaGelekt: Hyundai KonaGelekt: Hyundai Kona
Compacte cross-overs van Koreaanse komaf kennen we nog niet, maar Hyundai zet dat in één klap recht met deze Kona!

Cross-overs als de Renault Captur en Nissan Juke zijn al jaren op het Nederlandse wegennet te vinden. Hyundai heeft nu de zware taak om het leven van deze gevestigde orde zuur te maken. Om zichzelf extra munitie te geven, heeft het merk zijn ontwerpers opdracht gegeven van de Kona een originele verschijning te maken.

Dat is gelukt. Het uiterlijk van de Kona valt namelijk geenszins te vergelijken met dat van andere modellen van Hyundai. Opvallend zijn de twin-koplampen, exemplaren die we hoogstwaarschijnlijk ook op de volgende Santa Fe gaan zien. Daarnaast is de frisse Kona rondom voorzien van stoer ogende details zoals matte, zilverkleurige accenten rond de mistlampen, bij de luchtinlaten en ook skid plates aan zowel de voor- en achterzijde zijn zo uitgevoerd. Opvallend zijn de zwarte wielkastranden, waarvan het kunststof doorloopt in de bumpers.

De 4,17 meter lange Kona is 1,80 meter breed en 1,55 meter hoog. De wielbasis meet 2,60 meter en daarmee kan de Kona zich op papier prima meten met zijn grote concurrent van Renault.

Ook van het interieur is logischerwijs werk gemaakt. De Kona krijgt een stoerder ogend dashboard dan de i20 en de kleur die je als consument kiest, komt terug rond de versnellingspook, de ventilatieroosters, de startknop en op de stoelen en het stuurwiel.

Op de motorenlijst plaatst Hyundai een aantal benzinemotoren, beginnende bij de 120 pk en 172 Nm sterke 1.0 T-GDI. Dit benzineblok kennen we al van de i20. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak, die het vermogen naar de voorwielen stuurt. Hoger op de benzineladder staat een 177 pk en 265 Nm sterke 1.6 T-GDI, een blok dat gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Met die laatste motor is de Kona in staat om in 7,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. Deze 1.6 is overigens ook met vierwielaandrijving leverbaar. Voor de dieselaars monteert Hyundai een nieuwe 1,6-liter grote dieselmotor in het vooronder van de Kona.

De nederlandse marktintroductie staat gepland voor het najaar. Voor die tijd zullen natuurlijk ook de prijzen van de Hyundai Kona bekend worden gemaakt.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.