Snelle VW Golf diesel op komst

Snelle VW Golf diesel op komst
Volkswagen legt de laatste hand aan een snelle dieselversie van de Golf. Naar alle waarschijnlijkheid zal Volkswagen hiervoor de typenaam GTD afstoffen.
Volkswagen legt de laatste hand aan een snelle dieselversie van de Golf. Naar alle waarschijnlijkheid zal Volkswagen hiervoor de typenaam GTD afstoffen.  De nieuwe Volkswagen Golf GTD zal in het najaar van 2005 debuteren op de IAA in Frankfurt. Volgens bronnen rond Volkswagen zal de snelle diesel zijn voorzien van de nieuwe 170 pk sterke TDI-motor. De maximale trekkracht is 350 Nm tussen de 1.800 en 2.500 tpm. In mei maakt deze motor voor het eerst zijn opwachting in de nieuwe Passat.
De Passat sprint met die 2,0-liter TDI motor in 8,7 seconden van 0 naar 100 en de topsnelheid bedraagt 223 km/u. Omdat de Golf een maatje kleiner is, verwachten we dat de GTD rond de 8 seconden van 0 naar 100 sprint en een topsnelheid haalt van 225 of 230 km/u.
Nadat eerder voor de Golf V GTI details van de eerste Golf GTI zijn gebruikt, doet VW met de naam GTD weer een duik in het verleden. De eerste 'snelle' Golf diesel droeg deze naam ook. Wellicht neemt Volkswagen weer een aantal uiterlijke kenmerken over. Is het zwarte VW-logo en de GTD-badge in de grille misschien een idee?

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics