Renault Taliant is verbouwde Dacia Logan

Met een stevige vleug Clio

Renault Taliant
Renault TaliantRenault TaliantRenault TaliantRenault TaliantRenault TaliantRenault TaliantRenault Symbol 2013Renault Symbol 2013

Renault heeft een nieuwe compacte sedan gepresenteerd: de Taliant. Dat is stiekem gewoon de nieuwe Dacia Logan, maar dan met een koets in Renault-stijl.

De Turkse afdeling van Renault voegt binnenkort deze Taliant aan zijn leveringsgamma toe. De Taliant, die vooralsnog alleen voor de Turkse markt is gepresenteerd, dient als opvolger van de Symbol, een sedan op basis van de vorige generatie Dacia Logan. Waar de uitgaande Symbol vanbuiten nauwelijks van die tweede generatie Logan viel te onderscheiden, krijgt opvolger Taliant een carrosserie met duidelijke Renault-stijlelementen.

Dacia Sandero en Logan

Dacia Logan Sedan

De Renault Taliant is technisch uiteraard identiek aan de nieuwe Logan Sedan en dat betekent dat ook de Taliant op een goedkopere versie van het CMF-B-platform staat dat we kennen van de Clio, Captur en de nieuwe Dacia Sandero. Opvallend is dat de Renault ditmaal een compleet eigen neus en een als Renault-herkenbare achterkant op de sedan plakt. Het neusje vertoont sterke overeenkomsten met de Clio en Arkana en kenmerkt zich niet alleen met een eigen grille en een andere bumper, maar ook met Renault-kijkers.

Dacia Sandero en Logan

Dacia Logan Sedan

De verlichting achterop is daarbij ook helemaal nieuw. Waar de Logan Sedan op de hoeken van zijn bilpartij twee relatief kleine lichtunits heeft, krijgt de Taliant verlichting die veel verder de achterklep in loopt. Het is opvallend dat Renault de moeite neemt een 'eigen' achterklep en andere afwijkende plaatwerkdelen voor de Taliant te ontwikkelen. Dergelijke onderdelen drijven de kosten immers verder op. Bij voorganger Symbol (foto 8 en 9) werd die moeite niet genomen.

Dacia Sandero en Logan

Dacia Logan interieur

Beeldmateriaal van het interieur geeft Renault nog niet vrij. Het ligt voor de hand dat het binnenste overeenkomt met dat van de nieuwe Logan en Sandero, al past de fabrikant mogelijk ook in het binnenste de boel iets aan om het Renault-gehalte op te krikken. Naar Nederland komt de Taliant overigens niet. Hetzelfde geldt voor een andere sedan van Renault, de vorig jaar herziene Renault Mégane Sedan.

PRIVATE LEASE Renault Symbol

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.