Renault presenteert Alaskan

Praktisch werkpaard op Nissan-basis

Renault Alaskan
Renault AlaskanRenault AlaskanRenault AlaskanRenault AlaskanRenault Alaskan
Renault heeft zojuist in Colombia het doek getrokken van de Alaskan, een splinternieuwe pick-up met een flinke dosis genen van de Nissan Navara.

De Alaskan is een door de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker getekende pick-up die is gebaseerd op de Navara van concerngenoot Nissan. De nieuweling is - naast in Japan - doorontwikkeld in zowel Frankrijk als Zuid-Amerika

We zien een pick-up met Renault-kenmerkende C-vormige dagrijverlichting. Dat de Alaskan - vernoemd naar Alaska - onderhuids een Navara is, blijkt ook uit het interieur. Hier vinden we het inmiddels bekende Navara-dashboard, nu voorzien van een Renault-stuurwiel. Hij staat op 16-inch lichtmetaal en optioneel zijn 18-inch metende exemplaren beschikbaar.

Onder de kap legt Renault een twinturbo 2,3-liter metende dCi dieselmotor, een zelftontbrander die de Fransen ook in de Master hebben liggen. Het blok is in twee smaken beschikbaar: met 160 en 190 pk. Schakelen gaat middels een handgeschakelde zesbak of een zeventrapsautomaat. Er is keuze uit achterwiel- en vierwielaandrijving. Het maximum aanhangergewicht is vastgesteld op 3,5 ton en de bodemvrijheid bedraagt 23 centimeter.

Renault gaat de Alaskan als eerste bouwen in Mexico. In een later stadium zal hij ook in Spanje (Barcelona) en Argentinië (Cordoba) van de band lopen. Het is nog niet bekend wanneer de Alaskan naar Europa komt.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.