Renault onderwerpt Clio aan facelift

Bestseller gaat tweede levensfase in

Renault Clio Facelift
Renault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio FaceliftRenault Clio Facelift
Renault heeft de Clio aan een lichte facelift onderworpen. De auto krijgt ledverlichting rondom, anders vormgegeven bumpers en een aantal nieuwe kleuren en afwerkingsmaterialen.

De meest in het oog springende wijzigingen zijn aan de voorzijde te vinden. Om te beginnen wordt de luchtinlaat aan de voorzijde smaller en krijgt hij gezelschap van twee kleinere exemplaren aan weerszijden. De kenmerkende ledstripjes in de grille maken plaats voor C-vormige, in de koplampen geïntegreerde dagrijverlichting zoals we die ook op de Mégane en Talisman tegenkomen. Op de Clio houdt Renault ze wel bescheiden, en lopen de units dus niet tot diep onderin de bumper door.

Ledverlichting is ook wat de achterzijde onderscheidt van de Clio zoals we die tot nu toe kenden. De achterlichten van de hatchback op de foto's hebben een 'baan' die de vorm van de units ook in het donker goed accentueert. Op de getoonde Estate ontbreekt die voorziening, wat erop kan duiden dat de duurdere verlichting optioneel is. Nieuwe wielen en kleuren - 'Rouge Intense', 'Gris Titanium', 'Bleu Iron' en 'Blanc Nacré' - maken het optische feestje compleet.

Volgens Renault zijn alle bekledingssoorten die je in het interieur aantreft nieuw. De afwerking zou daardoor op een hoger plan komen te staan. Het Bose-audiosysteem uit grotere modellen wordt voor het eerst overgeheveld naar de Clio, die verder keus biedt uit drie verschillende navigatiesystemen en optioneel voorzien wordt van het inparkeersysteem Easy Park Assist.

Ook op motorengebied blijft niet alles bij het oude. De DCi 90- dieselmotor - die alle dieselkopers tot nu toe in z'n eentje moest behagen - krijgt gezelschap van een 110 pk sterke 1.5 die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. Die bak wordt ook leverbaar op deTCe-benzinemotor met 120 pk, een motor die voorheen alleen in combinatie met een automaat verkrijgbaar was.

De vernieuwde Clio is vanaf deze zomer -zeer binnenkort dus - te bestellen, waarna de eerste kopers 'm in het najaar in ontvangst kunnen nemen. Prijzen zijn nog niet bekend. De Clio is een belangrijke auto voor ons land: vorig jaar schopte het model het nog tot een derde plaats in de verkoopranglijst.

Video

PRIVATE LEASE Renault Clio

Alphabet
Renault Clio TCe 90 Equilibre (5D/5H)
€ 419
 
Leaseplan
Renault Clio Hybrid 140 Equilibre (5D/8A)
€ 481
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (99) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.