Renault krijgt 5 miljard aan Franse staatssteun

Zal het genoeg zijn?

Renault Zoe stekker laadpaal

De Frans regering is overstag gegaan en komt definitief met een staatslening van 5 miljard euro voor Groupe Renault. Over eerdere geruchten dat Renault meer zou moeten aan de elektrificatie van zijn gamma, wordt (nog) met geen woord gerept.

De coronacrisis bracht Renault, evenals veel andere fabrikanten, in grote problemen. Om het merk op de been te houden, kan de autogroep nu rekenen op een flinke injectie van de Franse staat. Renault mag in ieder geval tot 31 december 2020 tot 5 miljard euro lenen. Het land staat voor 90 procent garant voor het totale geleende bedrag.

Het bedrag kan in zijn geheel of verspreid over meerdere momenten worden opgenomen. Mocht de looptijd tot het einde van dit jaar niet genoeg zijn, dan kan die nog eens met drie jaar worden verlengd. Het geld komt bij vijf grote banken vandaan: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis en Société Générale. Over de voorwaarden die de Franse staat stelt, is vooralsnog niets bekend gemaakt.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.