Renault haalt Peugeot-ontwerper Gilles Vidal binnen

Over naar de concurrent

Gilles Vidal Peugeot

Renault heeft Gilles Vidal binnen weten te halen ter versterking van haar designafdeling. Vidal verdiende zijn sporen bij de concurrent: Groupe PSA.

Een dag na het nieuws dat Gilles Vidal na 25 jaar vertrekt bij PSA, is bekendgemaakt dat de Fransman voortaan bij Renault aan de slag gaat. Vidal was bij Peugeot hoofdontwerper, maar functioneert bij Renault onder hoofdontwerper Laurens van den Acker. Vanaf november van dit jaar begint de 47-jarige ontwerper bij Renault. Daarmee lijkt ook het gerucht dat de hoofdontwerper van Seat bij Renault aan de slag gaat van de baan.

Met de aanstelling van Vidal haalt Renault een grote naam binnen. Vidal was eind jaren 90 al werkzaam op de ontwerpafdeling en werkte onder andere mee aan de totstandkoming van de C4 en C4 Picasso. Later schoof hij binnen PSA door naar Peugeot, waar hij vanaf 2009 aan de tekentafel stond. Onder Vidals creatieve leiding kwamen onder anderen de huidige Peugeots 508, 208 en 3008 tot stand. Vidal wordt bij Peugeot opgevolgd door Matthias Hossan, die al sinds 2002 bij Peugeot werkt en medeverantwoordelijk was voor de moderne reïncarnatie van de legendarische Peugeot 504 Coupé, de E-Legend Concept.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.