Prijzen voor Cupra Leon plug-in

Stekkersport

Cupra Leon
Cupra LeonCupra LeonCupra LeonCupra LeonCupra LeonCupra LeonCupra LeonCupra Leon

Cupra heeft de Leon en Leon Sportstourer op de prijslijst gezet. Het gaat om de plug-in hybride versies van het Spaanse tweetal. De levering van de Cupra Leon start nog dit jaar.

In februari dit jaar liet Cupra de nieuwe Leon en Leon Sportstourer zien. De met een pittige kruidenmix besprenkelde Leons komen in diverse smaken beschikbaar. De absolute topper is de 310 pk sterke variant met 2.0 TSI. Daaronder staat onder meer een variant met een 245 pk sterke 2.0 TSI. Stekkeren kan met de Cupra Leon met de e-Hybrid aandrijflijn. Cupra meldt nu wat die plug-in hybride Leons moeten kosten.

Cupra levert de Cupra Leon vanaf €40.990. Dat bedrag is voor de Cupra Leon 1.4 e-Hybrid uitgevoerd als Business. Voor de Cupra Sportstourer in die uitmonstering ben je €42.990 kwijt. De Business-uitvoering heeft 19-inch lichtmetaal, een infotainmentsysteem met 10-inch groot scherm, Virtual Cockpit, full-ledkoplampen, parkeerpiepers achter, met stof beklede kuipstoelen en Keyless Entry. Hoger in de pikorde komen de Adrenaline, Performance en de Copper Edition te staan. Prijzen van deze versies volgen later.

Cupra Leon

Cupra Leon

De Cupra met 1.4 e-Hybrid aandrijflijn heeft een 150 pk sterke 1.4 TSI die samenwerkt met een 115 pk sterke elektromotor. Het systeemvermgoen ligt op 245 pk. Daarmee moet je deze Cupra-uitvoering zien als wat de GTE-versie bij de Volkswagen Golf is. De aandrijflijn komt dan ook overeen. De aandrijflijn omvat verder een zestraps DSG-automaat en een 12,8 kWh groot accupakket. De elektrische actieradius bedraagt 50 kilometer. De Cupra Leon sprint als plug-in in 6,7 seconden naar een snelheid van 100 km/h. De Sportstourer heeft 0,3 tellen langer voor die sprint nodig. De topsnelheid van beide versies ligt op 225 km/h. In de markt voor een milder gemotoriseerde plug-in hybride Leon? Dan moet je uitwijken naar Seat. Er staat bij Seat immers ook een 204 pk sterke plug-in hybride van de Leon op de bestellijst. 

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.