Peugeot 308 onder het mes

Kleine wijzigingen voor Frans succesnummer

Peugeot 308 onder het mes
Peugeots tweede generatie 308 werd in 2013 aan de buitenwereld voorgesteld en ondergaat vandaag een kleine facelift.

Begin vorige maand doken de eerste foto's van de bijgewerkte 308 al op en vandaag is het Peugeot zelf dat z'n opgefriste model wereldkundig maakt.

Je moet goed kijken om de verschillen met de pre-facelift 308 te kunnen zien. De grille is van vorm veranderd en heeft een andere invulling. Het Peugeot-logo op de motorkap is naar de grille verhuisd en de horizontale lamellen hebben plaatsgemaakt voor grover gaaswerk. Verder lijken de koplampunits opnieuw te zijn ingedeeld. De ledlampjes in de koplampen zijn vervangen door een strakkere led-lijn en ook de voorbumper lijkt vervangen te zijn door een ander exemplaar met nieuwe mistlampen. Ook de motorkap is anders van vorm. Eerder zagen we al dat ook de achterlichtunits zijn opgefrist; deze krijgen een nieuwe indeling. Een foto van de achterzijde heeft Peugeot echter nog niet losgelaten.

Een foto van het interieur houdt Peugeot eveneens onder de pet. Uit gelekte foto's konden we al afleiden dat de vernieuwde i-Cockpit, bekend van de 3008 en 5008, niet in de 308 komt te zitten. Dit kunnen we vandaag helaas dus nog niet bevestigen.

Op technisch vlak verandert er meer. De 180 pk sterke 308 GT is voortaan gekoppeld aan een nieuwe achttrapsautomaat, dit was voorheen een exemplaar met zes verzetten. Peugeot zet een nieuwe 130 pk sterke viercilinder diesel op de bestellijst en ook de 130 pk sterke driecilinder benzinemotor blijft niet geheel zichzelf. Deze moet voortaan net iets zuiniger zijn. De S&S-versie van deze PureTech driepitter is gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesbak.

Verder geeft Peugeot het infotainmentsysteem van de 308 een Mirror Screen-functie en ook het navigatiesysteem wordt opgewaardeerd.

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.