Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)
Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)

Gebruikersreview

Peugeot 308 SW GT-line 1.2 PureTech 130 (2020)

Uitvoering308 SW GT-line 1.2 PureTech 130
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2026

Andere auto

Vandaag deze Peugeot opgehaald in Beilen. De auto stond keurig klaar, de punten die waren onderhandeld zijn keurig nagekomen en uitgevoerd.

De auto die ik hiervoor reed, een Volvo V60 D5 Twin Engine was een heel erg fijne auto, maar was niet goedkoop in gebruik. Ik had er enige kosten aan gehad m.b.t. de voortrein en de wegenbelasting van €226,- p.m. hakt er best in. Komende maanden zou aan onderhoud (distributieriem, remschijven en -blokken rondom, etc.) best veel geld moeten worden uitgegeven. Toen de kosten op een rijtje gezet en m'n knopen geteld..

Op Via Bovag een auto gezocht met 12 maanden Bovag-garantie, een automaat, een trekhaak, bij voorkeur via een dealer, etc. Toen kwam deze Peugeot naar voren.
De auto stond wel een eind bij mij vandaan in Beilen. Daarom door de telefoon gevraagd of het interessant was om te komen, het hele eind zou ik niet gaan rijden om uitsluitend te kijken; een deal zou dichtbij kunnen zijn.

De proefrit voldeed meer dan waaraan ik had gedacht. Ondanks een 3 cilinder met 1.2 liter inhoud. Met een super fijn schakelende 8 versnellings automaat. Natuurlijk, veel minder vermogen dan de Volvo. Maar voor mijn rijstijl en gebruik meer dan voldoende.

De auto is keurig netjes: nauwelijks gebruikerssporen, zowel van buiten als van binnen. De auto is altijd keurig onderhouden bij Peugeot-dealers, de historie is bekend en de distributieriem vervangen bij 92.000 km. Dat is uiteraard wel een gevoelig punt bij dit motorblok.

Maar bij goed onderhoud (met een check van) en het op tijd vervangen van de distributieriem is het niet een onverantwoord avontuur. Ik heb een redelijke deal kunnen sluiten.

Wat een super fijn rijdende auto: op de snelweg beslist stiller dan de Volvo. En wat een mooie opties met rood-accenten aan het exterieur (remklauwen rondom) en in het interieur (op bekleding, deuren, stuurwiel, etc.) is het een mooie en keurige auto. De GT-line is in combinatie met zwart erg mooi, vind ik.

Komende weken gaan we op vakantie en meld ik me weer.