Patak Rodster is piepkleine elektrische stadsroadster

Stadspret

Patak Rodster
Patak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak RodsterPatak Rodster

Woon je in de stad en ben je helemaal klaar met het zoeken van een passend parkeervak voor je grote SUV of cross-over? De in Slowakije gevestigde start-up Patak Motors snapt het helemaal en komt met een kleine pretmachine die je in vrijwel elk parkeervak kwijt kunt.

We maken digitaal kennis met de Rodster, een kleine open tweezitter waarmee de Slowaakse start-up Patak het leukste vervoersmiddel voor in de stad in handen zegt te hebben. De Rodster oogt alsof hij zij aan zij met de klassieke MG'tjes uit de jaren dertig verkocht had kunnen worden, maar is toch echt helemaal modern.

Ondanks zijn klassieke koetsje komt de Rodster er niet alleen met een verbrandingsmotor, maar ook met een geheel elektrische aandrijflijn. Uitgebreide technische specificaties meldt Patak nog niet, maar geeft wel aan dat alle versies van de Rodster niet meer dan 20 pk sterk zijn. Dat maakt het in diverse Europese landen, waaronder in Frankrijk, mogelijk de auto vanaf een leeftijd van 16 jaar met B1-rijbewijs te rijden. Er komt een elektrische versie waarmee je zo'n 100 kilometer kunt rijden én een variant met een actieradius van 250 kilometer.

Patak Rodster

Patak Rodster

De Patak Rodster komt beschikbaar met een stoffen dak, maar er komt ook een goedkopere NR (No Roof) variant zonder klapdakje. Het wagentje is 3,36 meter kort, 1,36 meter laag en 1,4 meter breed. Met die afmetingen is de Rodster nog 4 centimeter korter en 8 centimeter smaller dan de vorige generatie Daihatsu Copen. Patak geeft de Rodster rondom schijfremmen en op de optielijst staan zelfs parkeersensoren. De Rodster is al te reserveren na het doen van een aanbetaling van €500. Voor de Rodster met dak vraagt Patak minimaal €18.400, de Rodster NR zonder dak kost €16.900. De twee elektrische versies kosten €6.000 en €8.500 extra. Patak claimt dat de eerste exemplaren in eind 2024 worden geleverd.

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.