Opgefokte V6-en voor Mercedes GLK

Mercedes GLK Brabus
Mercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK BrabusMercedes GLK Brabus
Er wordt nog geen V8 of V12 ingelepeld, maar Brabus tunet de GLK-klasse al wel. En met dikke zescilinders is de compacte SUV ook behoorlijk snel.
Je kunt een GLK 320 CDI laten tunen met het Eco PowerXtra D6-pakket en dan wint de 224 pk sterke V6 diesel 48 pk en het koppel stijgt tot 590 Nm. Daarmee knalt de GLK in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/h en de top bedraagt 228, maar, benadrukt Brabus in het persbericht, nog altijd voldoet de krachtbron aan de Euro 4-emissienormen. Benzine GLK-rijders kunnen uiteraard ook aankloppen in Bottrop. Voor de GLK 350 is er de Brabus B7-powerkit waarbij de zescilinder er 15 pk op vooruit gaat en daarmee schopt –ie het tot 287 pk. Wie zijn GLK echt grondig wil laten oppeppen bestelt de Brabus 4.0 motor. Dan wordt het hele blok vervangen door een nieuwe V6, en die levert 332 pk. Dit kun je ook bij een GLK 280 laten doen. Met zoveel vermogen en een koppel van 420 Nm presteert de GLK heel behoorlijk, van 0-100 sprinten duurt maar 6,1 seconden, en de hoekige SUV loopt net zo makkelijk 250! En dan zijn er natuurlijk nog de vele uiterlijke aanpassingen, waaronder 21 inch wielen.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.