AutoWeek-lezer spot: Mercedes-Benz GLK

Mercedes-Benz GLK spyshots
Deze foto's bewijzen dat het geen zomer hoeft te zijn om gecamoufleerde auto's tegen te komen in het buitenland: een Autoweek-lezer kwam zomaar de nieuwe Mercedes GLK tegen op de autobahn.

In augustus zagen we de GLK in Amerika langskomen, deze keer houdt Mercedes de testrijders dichter bij huis. Hoewel, 'huis': de GLK wordt straks in het Amerikaanse Tuscaloosa geproduceerd, dus feitelijk is het juist dit exemplaar dat zich op vreemde grond bevindt. Helaas heeft de in Duitsland gespotte auto nog ongeveer dezelfde hoeveelheid camouflagemateriaal als de auto die we eerder zagen. Toch laat de auto wel wat van z'n vormen los, en daaruit blijkt opnieuw dat de GLK een heel andere auto wordt dan het vierkante model dat we nu kennen.

De rondere vormgeving vertaalt zich niet alleen in de details: door de vloeiend vormgegeven raampartij en daklijn lijkt de auto wat langgerekter dan z'n voorganger. Tel daarbij op dat 'ie wat lager op z'n wielen staat en het is duidelijk dat Mercedes wat SUV-karakter laat varen en de auto meer als crossover presenteert. Wellicht zorgt dat voor de broodnodige boost in de verkoopcijfers: dit jaar verkocht Mercedes 130 GLK's in ons land, terwijl er van concurrent BMW X3 852 exemplaren een koper vonden. Mercedes-dealers moeten nog wel even geduld hebben: we verwachten de GLK niet voor 2015.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.