Geruchtenmolen: Mercedes GLK Coupé op komst

Mercedes GLK
De ene niche is nog niet gevuld of er wordt weer een nieuwe aangeboord. Naar verluidt komt Mercedes-Benz met een tweedeurs coupé op basis van de... GLK-klasse!

Met de X6 heeft BMW een kruising tussen een coupé en een SUV op de weg gezet. Mercedes-Benz heeft op dat model nog geen passend antwoord, al heeft het wel directe concurenten voor de X3 en X5 in het gamma. Vierdeurs sportcoupés kennen we inmiddels ook wel, met wat voor iets nieuws kunnen de niche-bedenkers nu nog op de proppen komen?

Blijkbaar heeft de directie van Mercedes-Benz geen gebrek aan inspiratie. Op basis van de volgende GLK-klasse, de BMW X3 en Audi Q5 concurrent, komt misschien wel een tweedeurs coupé, zo meldt Car. In plaats van een vierdeurs SUV-coupé-achtige is het nu dus tijd voor een tweedeurs variant van dat recept. In 2016 zou hij op de markt moeten verschijnen.

Mercedes-Benz is druk bezig om openstaande niches op te vullen. Om de BMW X1 en Audi Q3 te bestrijden komt het merk binnenkort met de GLA op de proppen: een cross-over op basis van de A-klasse. Een X6-killer zit tevens in het vat, die zijn technische basis gaat delen met de ML-klasse.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.