Gespierde Mercedes GLC gespot

Mercedes-Benz GLC AMG spy
Mercedes-Benz GLC AMG spyMercedes-Benz GLC AMG spyMercedes-Benz GLC AMG spyMercedes-Benz GLC AMG spyMercedes-Benz GLC AMG spy
De geruchten gingen al langer, maar vandaag weten we het zeker: de Mercedes-Benz GLC - voorheen GLK - krijgt een potente AMG-uitvoering. Onze spionagefotograaf betrapte het gecamoufleerde model bij het testcentrum van AMG.

We hadden al langer het vermoeden dat de GLC ook in een gespierde AMG-versie leverbaar zou worden. De GLK heeft die nooit gehad, maar nu de nieuwe generatie op het platform van de C-klasse komt te staan, is er opeens veel meer mogelijk. De GLC AMG krijgt de gloednieuwe 4,0-liter V8-biturbo onder de kap. Die kennen we inmiddels van zowel de Mercedes-AMG GT als de C 63 AMG en is in die auto's goed voor 470 of 510 pk.

Op de foto's zien we een GLC die lager boven het asfalt hangt dan de eerder gespotte testwagen. Ook heeft dit exemplaar grotere wielen die in flinke kasten zijn geplaatst, waarachter we sportieve remklauwen herkennen.

Mercedes-Benz heeft de GLC voor volgend jaar op de rol staan. De heftige AMG-versie verwachten we iets later, in 2016.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.