Mercedes GLK-klasse volgens Carlsson

Carlsson Mercedes-Benz GLK-klasse
Carlsson Mercedes-Benz GLK-klasseCarlsson Mercedes-Benz GLK-klasseCarlsson Mercedes-Benz GLK-klasseCarlsson Mercedes-Benz GLK-klasseCarlsson Mercedes-Benz GLK-klasse
De Duitse heren van Carlsson hebben de GLK-klasse van Mercedes besprenkeld met wat pittige kruiden. Het resultaat is naar tuningsbegrippen zelfs nog aardig subtiel te noemen.

Nu moet je bij creaties van Duitse tuners als Brabus maar ook zeker Carlsson oppassen met de kwalificatie 'subtiel.' De GLK-klasse die we op deze afbeeldingen voorbij zien komen, ziet er op de wat protserige grille na in ieder geval nog aardig toonbaar uit.

We zien een Mercedes met iets dikker bumperwerk aan zowel de voor- als achterzijde. Sideskirts zijn natuurlijk aanwezig en aan de achterkant komen we een chroomkleurige diffuser tegen, aan weerszijden ingesloten door een aangepast uitlaatsysteem.

Ook Carlsson weet de GLK op waarde schatten, en zegt de SUV te voorzien van een verlaagd sportonderstel "omdat vrijwel geen GLK ooit naast het asfalt komt te rijden." De Mercedes komt zo 30 milimeter dichter boven het asfalt te liggen.

De viercilinder 220 CDI krijgt er door de krachtkuur van Carlsson 34 pk bij en komt daarmee uit op 204 pk. Uiteraard blijft ook het koppel niet ongemoeid: z'n trekkracht neemt met 100 Nm toe tot 500 Nm. Voor de andere krachtbronnen heeft Carlsson nog geen krachtinjectie op de planken liggen. Wat wielen betreft valt er te kiezen uit exemplaren van 19- tot 21-inch. Uiteraard is de Carlsson-GLK bij de Duitse tuner geheel naar smaak te personaliseren.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.