'Mercedes komt met GLK AMG'

Mercedes GLK spionage
We hebben van de meest onverwachte modellen van Mercedes AMG-versies gehad, maar de GLK moet zo'n sportief topmodel ontberen. Bij de volgende generatie gaat daar echter verandering in komen.

Dat meldt Car&Driver op basis van bronnen bij Mercedes-Benz.

De GLK AMG krijgt de nieuwe 4,0-liter V8 biturbo onder de kap. Die debuteert in de Mercedes-AMG GT en is in die auto goed voor 470 of 510 pk. Het is uiteraard mogelijk dat een GLK met deze motor iets minder vermogen tot z'n beschikking krijgt.

De Mercedes C 63 AMG krijgt dit blok ook onder de kap, waarschijnlijk de versie met 470 pk. Het sterkere blok met 510 pk zou dan voorbehouden kunnen zijn voor de versie met het AMG Performance Pack. Deze snelste C-klasse komt in 2015 op de markt.

Maar volgens Car&Driver blijft het daar niet bij. De 4,0-liter V8 zal volgens het Amerikaanse magazine ook z'n opwachting maken in de volgende generatie van de E 63 AMG. Waarschijnlijk ligt het vermogen dan wel ruim boven de 510 pk. Die auto is er echter pas over een jaar of drie.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.