Mercedes werkt aan nieuwe GLK

Mercedes GLK spionage
Bij Mercedes heeft niet alleen de GLA veel prioriteit, achter de schermen zijn de ingenieurs ook al hard met de tweede generatie GLK bezig. We hebben de eerste spyshots binnen.

Een Nederlandse woordvoerder kon ons nog niets over de volgende generatie GLK zeggen, maar het Duitse Auto, Motor und Sport weet dat de auto bij de generatiewisseling ongeveer dezelfde dimensies houdt. De huidige is 4,54 meter lang, 1,84 meter breed en 1,67 meter hoog.

Mercedes-Benz gaat de nieuwe C-klasse als basis gebruiken voor de GLK. Die nieuwe C wordt waarschijnlijk lichter dan z'n voorganger en dat zou betekenen dat ook de GLK de nodige kilo's afschudt. Da's goed nieuws voor de rijeigenschappen en de verbruikscijfers.

Ook de verbeterde benzine- en dieselmotoren helpen bij dat laatste. Zodoende moet een verbruiksdaling van 10 procent of meer in het verschiet liggen. De negentrapsautomaat komt ook naar de GLK, maar of er ook een (plug-in) hybride komt, is nog onzeker. In ieder geval komt de auto met vierwielaandrijving, mogelijk komt er ook weer een achterwielaandrijver aan de onderkant van het gamma om instappen betaalbaarder te maken.

De nieuwe Mercedes GLK komt in 2015 op de markt. De productie vindt plaats in het Amerikaanse Tuscaloosa. Wanneer de auto z'n publieksdebuut beleeft, is nog niet bekend.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.