Opel maakt van GSe het nieuwe GSi

GSE wordt GSe

Opel Manta GSe Elektromod
Opel GSeOpel GSeOpel GSeOpel GSeOpel GSe

Opel-liefhebbers kennen het GSE-label ongetwijfeld van de Commodore en Monza. Dit jaar blaast Opel het label nieuw leven in voor sportieve topversies van modellen met een geëlektrificeerde aandrijflijn en daarmee wordt het het GSi-label van de jaren 20.

Peugeot gebruikt de toevoeging PSE (Peugeot Sport Engineered) voor sportieve geëlektrificeerde modellen en nu heeft ook Opel een soortgelijk label. Daarmee blikt het merk terug op het verleden. Het trekt namelijk de aanduiding GSE uit de mottenballen en maakt er GSe van. Anno 2022 staat dat echter niet voor Grand Sport Einspritzung (of later Grand Sport Injection, GSI), maar voor Grand Sport Electric.

Opel omschrijft het nu als 'GSe' geschreven label als "een submerk voor sportieve modellen in de topklasse." De GSe-modellen onderscheiden zich straks met meer dan alleen een sportiever uiterlijk van hun milderen broertjes en zusjes. Ze krijgen namelijk ook daadwerkelijk aangepaste mechaniek, denk aan bijvoorbeeld aan een sportiever onderstel en een directere stuurinrichting. Opel spreekt van modellen waarmee je ook plaatselijk emissievrij kunt rijden en dat betekent dat je het GSe-label voornamelijk op plug-in hybrides en volledig elektrische modellen gaat zien.

Dat het GSe-label terugkeert is geen enorme verrassing. Met de Manta GSe Elektromod gaf Opel namelijk al meer dan een stille hint van de komst van een nieuw sportief label met die naam. We mikken erop dat in ieder geval de Opel Astra op termijn een GSe-versie krijgt, al ondergaan ongetwijfeld meer modellen een GSe-behandeling.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.