Opel Combo Tour wordt Combo Life

Tóch op één lijn

Opel Combo Life
Opel Combo LifeOpel Combo LifeOpel Combo LifeOpel Combo LifeOpel Combo LifeOpel Combo Life

Opel voert een modeljaarupdate door op de personenversie van de Combo. Die tot op heden Combo Tour geheten ruimtereus krijgt een nieuwe en vooral meer logische naam: Opel Combo Life.

De Opel Combo Tour heet voortaan Combo Life, zo kan AutoWeek exclusief melden. Die naamswijziging voert Rüsselsheim in Nederland door op het model als onderdeel van een modeljaarupdate. Dat behoeft enige uitleg, want Opel hanteert een naamstrategie die niet altijd helemaal goed te volgen is.

Onlangs besloot Opel dat het zijn cross-overs en SUV's voortaan niet meer een X-aanduiding geeft. De Grandland X heeft 'm nog wel, maar de opvolger van de Mokka X heet simpelweg Mokka en de gefacelifte Crossland X gaat als Crossland door het leven. Dan komen we bij de personenversies van Opels bestellers. Bestelbus Vivaro is er behalve als Vivaro Combi ook als personenbus, maar daarnaast levert het merk ook nog de Zafira Life. Dat is een hoogwaardiger afgewerkte en fraaier aangeklede personenversie op basis van de Vivaro. Een vergelijkbare naamstrategie past Opel toe op de kleinere Combo, al heet de hoogwaardiger aangeklede personenversie hier weer Combo Tour. Dat verandert nu. De Combo gaat een nieuw modeljaar in en Opel besluit de personenversie voortaan Combo Life te noemen. Buiten de Nederlandse grenzen heette dit type overigens al van meet af aan zo.

Opel Combo Life

Opel Combo Life

Opel verbetert de standaarduitrusting van het nu Combo Life geheten ruimtewonder door er onder meer meer mistlampen en parkeersensoren achter aan toe te voegen. Net als voorheen is de personenversie van de Combo er in twee lengtematen. Er is naast een 4,4 meter lange versie ook een 4,75 meter lange variant. Beide modellen zijn overigens optioneel met een derde zitrij verkrijgbaar, die van de Combo Life een zevenzitter maakt. Exacte specificaties en prijzen volgen snel.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum