Opel Combo 1.7 D (1998)

autoreview

Opel Tour
Opel TourOpel TourOpel TourOpel TourOpel TourOpel Tour - interieur

Signalement

UitvoeringCombo 1.7 D
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf60.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Daar de combo B niet vermeld staat bij de lijst heb ik hem bij de combo C ingevoerd.

Type Combo B 1.7 D
Bwj. 1998
Gekocht 2000

Grijs kenteken.

Daar ik naar mijn werk veel Kilometers ging rijden en opzoek ging naar een goeie diesel auto kwam ik deze combo (wit) tegen bij de locale opeldealer.

Ik wist hoe deze combo’s reden omdat men op het werk ook deze combo’s had en er ook al vaker in gereden had. Omdat ik niet al te groot ben heb ik dus een zeer comfortabele zit. Maar een goeie vriend die 1.9 groot is zit aardig opgevouwen achter het stuur.

De wagen stuurt en schakelt licht en de goede remmen zijn een echte verademing na de corsa model 1 (welke remmen?)

Door de bladveren achter is het een klein huppelkontje en huppelt de combo B iets over slechtere wegen als hij onbeladen is.

Hij heeft me nooit in de steek gelaten en start altijd ongeacht de temperatuur of het weer.

Het brandstofverbruik en het vermogen viel mij toch wel tegen (1:14 voor een diesel?) Maar ondanks die kleine schoonheidsfoutjes is er goed met te leven.

Na 5 jaar kwam de typische (genetisch bepaald?) opelziekte naar boven ROEST ROEST en nog eens ROEST.

De windvanger zat vol met roest plekken, de kitnaden aan de zijkant begonnen flink te roesten en de onderkant van de deuren aan de binnenkant begonnen ook spontaan van kleur te veranderen. Zelfs de tankdop en de vulmond konden het niet laten en werden mooi egaal bruin.

Na flink wat aandacht besteed te hebben aan deze plekken is ie weer mooi egaal wit maar je ziet als je goed kijkt toch nog de bijgewerkte plekken.

Technisch ben ik zeer tevreden over de wagen maar de roest is echt een domper

PROBLEMEN

2 gloeibougies defect in korte tijd (starte op 3 cillinders)

Linker portier slot defect, draaide loos rond en ik moest via de achterdeuren instappen, kosteloos gerepareerd door de dealer.

ROEST

Zoals je ziet zijn de technische zaken geen serieuze problemen die je dag verpesten.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens