Ook Mercedes-Benz staakt activiteiten in Rusland

Productie en export tot nader order stil

Mercedes-Benz G 350d G-klasse

In navolging van andere autofabrikanten legt ook Mercedes-Benz de productie van auto's in Rusland als gevolg van de oorlog in Oekraïne stil. Dat meldt persbureau Reuters. Ook de export van auto's naar Rusland wordt tijdelijk gestaakt.

Mercedes-Benz noemt geen tijdspanne voor de bovenstaande maatregelen, maar zegt dat ze 'tot nader order' gelden. In de buurt van Moskou staat een fabriek van Mercedes-Benz, waar onder meer de E-klasse en de SUV's in elkaar worden geschroefd. Die fabriek opende overigens pas zijn deuren in 2019. Met de tijdelijke sluiting van de fabriek in Rusland sluit Mercedes zich aan bij onder meer Toyota en BMW, die ook hun Russische assemblagelijnen hebben gesloten.

De oorlog in Oekraïne lijkt ook gevolgen te hebben voor de Duitse productie van Mercedes-Benz. De autofabrikant hoeft naar eigen zeggen geen fabrieken stil te leggen, maar ziet zich wel genoodzaakt om diensten te schrappen. Brancheorganisatie VDA waarschuwde eerder nog dat de situatie in Oekraïne mogelijk verregaande gevolgen gaat hebben voor de Duitse autofabrikanten, met name door een dreigend tekort aan grondstoffen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.