Officieel: Mercedes facelift GLK

Mercedes GLK
Mercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLK
Mercedes-Benz heeft de GLK vernieuwd. Met z'n nieuwe design, nieuwe veiligheidssystemen en zuiniger motoren moet de gefacelifte versie het auto's als de BMW X3 en Audi Q5 lastiger gaan maken.

De GLK krijgt bij z'n facelift nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting en een andere grille. De achterlichten maken voortaan ook gebruik van LED-technologie. Voor de liefhebbers van sportiviteit biedt Mercedes-Benz het AMG-pakket aan.

Binnenin heeft het merk veel werk verzet om de kwaliteitsindruk te verhogen. Daar moeten nieuwe kleuren, verbeterde materialen en indirecte LED-verlichting voor zorgen. Tot de standaarduitrusting behoren een Audio 20 CD-systeem, TFT-kleurenscherm, USB-aansluiting en Bluetooth-ondersteuning.

Op het gebiedt van veiligheidssystemen pronkt de GLK met Attention Assist (het koffiekopje), PreSafe, adaptieve remlichten en Brake Assist. Op de optielijst staan onder meer het Intelligent Light System, Night View Assist Plus en een 360 graden camera.

De GLK is leverbaar met maar liefst vijf dieselmotoren. De GLK 200 CDI is de zuinigste met een verbruik van 5,5 l/100 km. De GLK 250 CDI is de sterkste viercilinder diesel in dit segment met een vermogen van 204 pk. De topdiesel is de zescilinder GLK 350 CDI. Er is ook één benzineversie, de GLK 350. Om het verbruik te beperken, hebben alle versies een start-stopsysteem, een zuiniger elektrisch stuurbekrachtigingssysteem en banden met een lage rolweerstand. Ook de 7G-Tronic automaat draagt z'n steentje bij.

De GLK facelift beleeft z'n primeur op de New York International Auto Show. De persdag vindt plaats op 4 april.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.