Officieel: GTS is cross-over van MG

Officieel: GTS is cross-over van MG
We hebben niet dagelijks nieuws te melden over MG, het Engelse merk dat nu eigenlijk vooral heel Chinees is. Maar vandaag wel: het merk heeft een cross-over gepresenteerd: de GTS.

We hebben er ruim anderhalf jaar op moeten wachten, maar nu heeft MG de CS Concept toch echt in een productiejas gestoken. De auto zal als GTS door het leven gaan. Erg veel is MG niet van de concept-car uit het oog verloren, wat de auto ten goede komt.

Toentertijd werd er nog gesproken over een combinatie van Britse flair en sportief MG-DNA, maar hoewel dit zeker geen onaardige verschijning is, heeft de auto wat ons betreft weinig van doen met Britse flair.

Onderhuids is de GTS in elk geval sportief: de geblazen 2,0-liter levert een vermogen van 220 pk en een koppel van 349 Nm. Schakelen gaat via een zestrapsautomaat met dubbele koppeling. De auto, die naar keuze via alle vier de wielen aangedreven kan worden, sprint dankzij deze aandrijflijn in 8,0 seconden naar de 100 km/h.

Toch gaat MG met de GTS ook mee in de downsizetrend; een driecilinder 1,0-liter GDI maakt zijn opwachting, en er komen 1,4- en 1,5-liter exemplaren.

Hoewel MG zijn wortels in het Verenigd Koninkrijk heeft liggen, gaat de GTS begin volgend jaar alleen in China in de verkoop. De auto wordt pas begin 2016 op ons continent (lees: het Verenigd Koninkrijk) onthaald.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 539
 

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.