Officieel: dit is de Opel Corsa-e

Actieradius van 330 kilometer

Opel Corsa
Opel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa

Gisteren verscheen de Opel Corsa al vroegtijdig op het wereldwijde web, maar nu is het moment daar: Opel trekt officieel het doek van de geheel nieuwe Corsa.

Het was gisteren even slikken in Rüsselsheim toen de Corsa onbedoeld aan de wereld werd voorgesteld, maar nu nemen ze de touwtjes weer zelf in handen. Hoewel de zesde generatie van de Corsa ook met fossiele brandstoffen op de markt verschijnt, belicht het merk nu eerst alleen de volledig elektrisch aangedreven variant. Net zoals zijn bloedbroeders bij Peugeot en DS krijgt de Corsa-e een 100 kW sterke elektromotor die in de Duitser goed is voor een actieradius van 330 kilometer (WLTP). Wie de nieuwe Corsa aan de snellader hangt, ziet het percentage binnen een halfuur naar 80 procent oplopen. Opel levert de elektrische Corsa standaard met een knop voor drie rijmodi: Normal, Eco en Sport. Bij die laatste telt het actieradius logischerwijs minder een rol en draait het meer om rijgedrag.

a href=

Vanuit stilstand heeft de 4,06 meter lange Corsa 8,1 seconden nodig om op de 100 km/h te zitten. Een topsnelheid houdt Opel voorlopig nog voor zichzelf. Het uiterlijk is geheel nieuw en meer in lijn met zijn nieuwe Franse-roots. In vergelijking met de huidige Corsa tekende Opel de daklijn 48 millimeter lager. Ook de zitpositie werd aangepakt, want de bestuurdersstoel is 28 millimeter lager geplaatst. Voor het eerst levert Opel de Corsa met IntelliLux led-matrixtechnologie. De acht ledelementen reageren op signalen die de auto middels een camera in de neus opvangt. Verder hangt Opel de Corsa-e vol met de nieuwste veiligheidssystemen zoals een adaptieve cruisecontrol die met radars werkt, Side blind-spot en verschillende parkeerhulpmiddelen.

Opel Corsa

Binnenin treffen we een geheel nieuw interieur. Opel levert het multimediasysteem met een 7,0-inch touchscreen dat optioneel te vervangen valt door 10,0-inch. Met het nieuwste Opel Connect komen hulpmiddelen beschikbaar als actuele verkeersinformatie en staat de auto direct in verbinding met hulptroepen in geval van nood.

Binnenkort laat Opel meer weten over de reguliere Corsa. De Corsa-e beleeft begin volgend jaar zijn marktintroductie.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.