Nissans fabriek in het Britse Sunderland draait weer

Back on track

Sunderland Nissan fabriek corona Juke

Het lijkt ondertussen alweer vanzelfsprekend, maar in het Britse Sunderland stonden de productiebanden van Nissan nog stil door de coronacrisis. Nissan brengt daar nu echter verandering in.

Na bijna drie maanden is het startsein voor de productie door Nissan weer gegeven. Een nieuwe rechtsgestuurde Nissan Juke was de eerstgeborene na de productiestop. Nissan heeft ruim de tijd genomen om zijn Britse productie weer op te starten. Voordat de werknemers weer welkom waren, heeft Nissan naar eigen zeggen 5.000 werkhandelingen onderzocht en waar nodig aangepast om de veiligheid van de werknemers te kunnen waarborgen.

Er zijn dan ook, net als bij andere merken, veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Neem de plastic scheidingswanden aan de productieband en de verplichte mondbescherming van de werknemers. Ook is ervoor gezorgd dat er een 'eenrichtingsweg' door de fabriek loopt, waardoor werknemers elkaar zo min mogelijk tegenkomen.

Nissan heeft vrijwel alle Europese showrooms weer geopend. Bij 95 procent van de dealers zijn klanten weer welkom. Alleen in delen van Portugal, Spanje, Rusland en Groot-Brittannië zijn enkele verkooppunten nog gesloten.

In Sunderland bouwt Nissan onder normale omstandigheden jaarlijks 1,3 miljoen auto’s. Naast de Leaf zien ook de Juke en de Qashqai daar het levenslicht.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.