Nissan Leaf verbeterd

Nissan Leaf verbeterd
Nissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterdNissan Leaf verbeterd
Terwijl Nissan Nederland hard werkt aan uitbreiding van het netwerk aan snelladers, heeft de fabrikant de Leaf vernieuwd. In juni 2013 staat de verbeterde elektrische Leaf bij de dealers, hij krijgt een grotere actieradius en je kunt voortaan kiezen uit diverse uitrustingsniveau's.

Een van de belangrijkste wijzigingen is de verhoging van de actieradius. Die is nu volgens fabrieksopgave 175 kilometer, de reikwijdte gaat naar 200 kilometer. Wie goed naar de foto's kijkt, ziet een aangepaste neus. Dat heeft een doel, want de stroomlijn verbetert erdoor. De cW-waarde zakt van 0,29 naar 0,28.

Wie wel eens in de winterkou met een elektrische auto gereden, heeft weet dat de actieradius dan drastisch afneemt. Een nieuwe warmtepomp moet leiden tot minder energieverbruik bij lage temperaturen.

Nissan heeft ook het onderstel voor de Europese versie van de Leaf aangepakt, zodat de auto qua rijgedrag beter aansluit bij de wensen van de automobilist op ons continent. Bovendien kan de Leaf-rijder uit meerdere drivemodi kiezen. Een grotere display in het dash moet 'm daarbij helpen.

Qua uitrusting kijkt Nissan met de Leaf voortaan beter naar de andere modellen van het gamma. Zo zijn er straks een Visia, Acenta en Tekna. De eerste doet het met 16-inchwielen met doppen, zwarte spiegelkappen en halogeen koplampen, de Acenta staat op lichtmetaal in dezelfde maat, heeft suède bekleding van de stoelen en de kappen van de buitenspiegels zijn wel in de kleur van de lak. Achter heeft-ie donker getinte ruiten. De Tekna is de topper. Dat betekent 17 inch lichtmetaal, led-koplampen, een Bose-geluidsinstallatie en nog meer verwennerij.

Praktische vooruitgang is er in de vorm van meer laadruimte; 370 liter in totaal en je kunt als optie een snellaadssysteem bestellen, die de laadtijd terugbrengt van 8 naar 4 uur. In juni staat de vernieuwde Nissan Leaf bij de Nederlandse dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.