'Nieuwe Suzuki Swift komt als hybride met Yaris-techniek'

Met 1.2 of 1.5?

Spyshots Suzuki Swift

De volgende generatie Suzuki Swift krijgt vrijwel zeker een volwaardig hybride aandrijflijn. Dat wordt mogelijk niet de eigen aandrijflijn die we al kennen van de Vitara en S-Cross, maar eentje van Toyota.

Suzuki is druk bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van de Swift. De compacte hatchback heeft hier momenteel op elektrificatievlak alleen mild-hybride motoren, maar daarin komt bij de nieuwe Suzuki Swift vrijwel zeker verandering. Het ligt misschien voor de hand dat Suzuki zijn eigen Full Hybrid-aandrijflijn in de Swift lepelt, alleen Autocar India heeft begrepen dat dit niet het geval is. De nieuwe Maruti Swift, het Indiase equivalent van onze Suzuki Swift, krijgt volgens het medium techniek van de Toyota Yaris aan boord.

Dat Suzuki winkelt bij Toyota, is bepaald geen verrassing. Afgelopen zomer presenteerde Suzuki de nieuwe Grand Vitara, een SUV voor India die door Suzuki is ontwikkeld, maar wordt gebouwd door Toyota en ook als basis dient voor de Toyota Urban Cruiser Hyryder. Hoewel Suzuki de ontwikkeling ervan op zich nam, is de Grand Vitara er ook met een hybride aandrijflijn die we hier in Europa onder meer kennen van de Toyota Yaris. Daarin doet een 91 pk sterke 1.5 viercilinder benzinemotor dienst, die samen met een elektromotor een systeemvermogen van 116 pk mobiliseert. Autocar India heeft vernomen dat deze aandrijflijn eveneens naar de nieuwe Swift gaat. Althans, voor een deel. In plaats van de 1.5 zou Suzuki een nieuwe zelfontwikkelde 1.2 driecilinder in de Swift monteren, de hardware die het een hybride maakt blijft hetzelfde. Waarschijnlijk krijgt de hybride Swift een iets lager systeemvermogen.

Het is allemaal nog officieus en het gaat om informatie voor de Indiase Swift, dus mogelijk volgt Suzuki toch een wat ander pad voor de Europese markt en hevelt het voor onze Swift de hele aandrijflijn van de Yaris over. Dat er een volwaardig hybride Swift komt, lijkt hoe dan ook een gegeven.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Leaseplan
Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Comfort (5D/5H)
€ 334
 
Arval
Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (5D/5H)
€ 357
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.