Suzuki komt met nieuwe hybride aandrijflijn

Eigen techniek debuteert in Vitara

Suzuki
SuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzukiSuzuki

Suzuki introduceert een compleet nieuwe aandrijflijn die al in januari 2022 debuteert in de Vitara. Geheel tegen de verwachting is de techniek volledig door Suzuki zelf ontwikkeld en heeft het merk niet hoeven winkelen in het magazijn van Toyota.

Suzuki levert al mild-hybride aandrijflijnen in de Ignis, Swift, Vitara en ook weer in de nieuwe S-Cross, maar van een volwaardige hybride aandrijflijn ontbreekt bij Suzuki nog ieder spoor. Althans, van een door Suzuki zelf ontwikkelde hybride aandrijflijn. De altijd hybride Suzuki Swace en plug-in hybride Suzuki Across hebben natuurlijk de door Toyota ontwikkelde aandrijflijnen die ook in de Corolla en RAV4 liggen waar die twee auto's tweelingbroertjes van zijn.

Suzuki

Suzuki's nieuwe Full Hybrid geheten hybride aandrijflijn bestaat uit een 102 pk sterke 1.5 viercilinder benzinemotor die wordt bijgestaan door een 33 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 115 pk. De kracht die de elektromotor levert, vindt zijn weg direct naar de wielen, het vermogen van de benzinemotor via een zestraps transmissie. Dit is geen conventionele automaat, maar een gerobotiseerde handbak die Suzuki 'AGS' (Auto Gear Shift) heeft gedoopt. De elektromotor strijkt hier volgens Suzuki de schakelmomenten glad. Het accupakket bevindt zich onder de bagageruimte en snoept hier ongetwijfeld enkele liters bagageruimte op.

De Full Hybrid debuteert in januari al in de Suzuki Vitara, in de tweede helft van volgend jaar komt de hybride aandrijflijn ook naar de nieuwe s-Cross. De aandrijflijn valt ook te combineren met Suzuki's AllGrip-vierwielaandrijving. Prijzen van de Vitara Full Hybrid zijn er nog niet.

PRIVATE LEASE Suzuki S-Cross

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.