Suzuki Swift
Suzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki Swift ERSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki Swift

Gebruikersreview

Suzuki Swift 1.2 Dynamic (2015)

UitvoeringSwift 1.2 Dynamic
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2025

1 jaar in bezit

Na onze space star met 134000 tevreden kilometers te hebben ingeruild, voor een Suzuki Swift 1.2 aut uit 2015 in de kleuren zwart/wit, zijn we nu alweer 1 jaar en ruim 21000km verder.
De auto was bij aanschaf 10 jaar oud, had slechts 33778 km gereden en was van binnen en van buiten "nieuw" stond altijd overdekt geparkeerd en was dealer onderhouden.
De swift rijdt heerlijk, cruise control op 110 km gesteld en zomers haal je met gemak 1:19 l/km en in de wintermaanden 1:17,5 l/km(wel lange afstanden, gem 120 km) op vredestein Quatrac 4-seizoens banden die ik er onder heb gezet. er zaten vrij nieuwe yokohama zomerbanden onder, maar die kon ik inruilen. Stoelverwarming werkt prima in de leren zetels, alleen de Pioneer navigatie praat als een robot uit Bassie en Adriaan. Deze gebruiken we eigen niet veel. Het radio gedeelte is juist weer heel goed. De achter parkeer sensoren doen braaf hun werk, piepen al bij een overhangend takje op de oprit. De auto produceert weinig motorgeluid binnen en de conventionele automaat schakelt prima. De airco werkt, maar nog optimaal, de dealer heeft deze gechect en koelt goed zeggen zij, maar na 50 km rijden, heb ik het gevoel dat de lucht steeds warmer wordt, dus daar ga ik nog even voor terug.
De ruimte in de kofferbak is kleiner dan in de space star, maar dat is verder geen probleem.
De lichtmetalen velgen geven de auto een stoere uitstraling en niet beschadigd na 11 jaar.
Bij 52000 km de auto een onderhoudsbeurt laten geven bij een suzuki dealer, olie ververst, oliefilter vervangen, interieur filter vervangen en de remmen rondom schoongemaakt en remolie vervangen, met 1 jaar pechhulp erbij voor 455 euro.