Nieuwe Opel Astra sleurt door Oostenrijkse bergen

Opel Astra spyshot (foto Ralph Vromen)
De introductie van de nieuwe Opel Astra komt met rasse schreden dichterbij dus de testrijders mogen voorlopig nog niet met vakantie. AutoWeek-lezer Ralph Vromen is dat al wél en had dus riant de tijd om de nieuwe C-segmenter op de kiek te zetten.

Ruim twee maanden geleden dook de ingepakte Opel Astra voor het eerst op en nu is het de beurt aan de vakantievierende Ralph Vromen en zijn gezin om de Astra op de foto te zetten. Ze kwamen de auto - of eigelijk 'auto's' want het waren er twee - in Oostenrijk tegen in de buurt van Zell am See.

"Ze stonden geparkeerd naast onze auto, op het moment dat ik een foto wilde gaan maken reden ze snel weg", mailt Ralph ons. "Het ging om een benzine en een diesel. Er was ook een Opel Insignia bij met aanhangwagen en verschillende apparatuur. Beide wagens hadden een soort dummy met allemaal electronica aan de bijrijderskant zitten."

Opels Astra-geschiedenis leert dat elke generatie een compleet andere carrosserie krijgt dan z'n voorganger maar de Duitsers lijken met de nieuwe Astra van deze gewoonte af te stappen; de contouren van de nieuwe Astra K lijken sterk op die van de huidige Astra J. Wel neemt de wielbasis dankzij het nieuwe (lichtere) modulaire platform iets toe en wordt de overhang aan voor- en achterkant kleiner. Dit alles komt ten goede aan de binnenruimte. Het dashboard wordt minder druk (lees: heeft minder knopjes) dan dat van het huidige model.

Een lager gewicht (ruim 100 kg minder dan de huidige), verse motoren - waaronder vermoedelijk ook de 1.0 driepitter - en de introductie van een bak met dubbele koppeling moeten de nieuwe Opel Astra voldoende munitie geven om het de concurrentie in het C-segment lastig te maken. De vijfdeurs hatchback en sedan komen halverwege 2015 op de markt, de stationwagon volgt tegen het einde van dat jaar.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.