Nieuwe motoren voor de VW Golf cabriolet

Volkswagen Golf Cabriolet
Volkswagen heeft het programma van de Golf Cabriolet uitgebreid met een nieuwe benzine- en dieselmotor.

Volkswagen heeft het programma van de Golf Cabriolet uitgebreid met een 1,4-liter TSI met een vermogen van 122 pk. Die is te koop met een handgeschakelde zesversnellingsbak voor 28.990 euro. De versie met de zeventraps DSG is 31.290 euro. De sprint van 0 naar 100 km/u kan in 10,5 seconden en het verbruik is 6,4 liter op 100 km. Met een uitstoot van 149 gr Co2 voor de handbak en 147 gr/km voor de DSG, vallen ze buiten de twintig procent bijtellingscategorie.

De volgende aanvulling is de 2,0-liter TDI met 140 pk. Die is altijd voorzien van een Bluemotion Technologies-pakket, dat onder meer een start/stop-systeem omvat. Met de handgeschakelde zesbak is die 34.490 euro en met de zestraps DSG loopt dat op tot 36.790 euro. Ook hier noteren we een sprinttijd van 9,9 seconden. De diesel lust 4,5 liter per 100 km. Het handbak is de uitstoot 119 gr/km en de automaat hoest 134 gr/km naar buiten; opnieuw niet genoeg voor lage bijtelling.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.