Nieuwe Mercedes GLK laat meer van zichzelf zien

Mercedes-Benz GLC spyshot
Mercedes-Benz GLC spyshotMercedes-Benz GLC spyshotMercedes-Benz GLC spyshotMercedes-Benz GLC spyshotMercedes-Benz GLC spyshot
De introductie van de tweede generatie GLK komt steeds dichterbij, en dus laat Mercedes-Benz ons stukje bij beetje meer van de auto zien.

Dit prototype laat meer details zien dan tot nu toe, Eindelijk krijgen we een duidelijk beeld van de grille en de koplampen. En ook de achterlichten hebben nu hun camouflage deels afgeworpen.

De nieuwe GLK komt op het platform van de C-klasse te staan. Dat betekent achterwielaandrijving voor de basisversie(s) en vierwielaandrijving voor de rest van het gamma.

Onder de kap zullen we de bekende vier- en zescilinders uit de middenklasser vinden, zowel diesels als benzinemotoren. Een zeer potente AMG-versie was er tot nu toe niet, maar in augustus waren er berichten dat er van de tweede generatie GLK wel een AMG-versie komt. Indien dat klopt, krijgt die waarschijnlijk de nieuwe 4,0-liter V8 biturbo onder de kap.

Er hangt voor Mercedes veel van de nieuwe GLK af. De huidige kon het in de verkoopstatistieken niet bolwerken tegen de Audi Q5 en BMW X3 en het merk uit Stuttgart wil dat maar wat graag rechtzetten.

De auto staat op de planning voor 2015. Overigens melden de Duitse media dat Mercedes de GLK-opvolger GLC gaat noemen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.