Nieuwe Mercedes-Benz S-klasse gelekt!

Topsedan uitgebreid in beeld

Mercedes-Benz S-klasse gelekt
Mercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelektMercedes-Benz S-klasse gelekt

Mercedes-Benz trekt later vandaag het doek van zijn absolute neusje van de spreekwoordelijke automobiele zalm. Helaas voor het management in Stuttgart wordt de planning enigszins verstoord. Via diverse sociale kanalen zijn namelijk de eerste foto's van de nieuwe S-klasse opgedoken.

Er circuleren diverse sets foto's van niet al te beste kwaliteit van de volledig nieuwe Mercedes-Benz S-klasse op de digitale kanalen. Hoewel dat de lancering van de nieuwe S-klasse voor Mercedes-Benz ongetwijfeld tot een klein hoofdpijndossier maakt, is de verrassing toch niet al te groot. Mercedes-Benz heeft de afgelopen maanden zelf al diverse teaserafbeeldingen van zijn nieuwe Sonderklasse laten zien en ook op eerder gepubliceerde spionagefoto's was al veel van het definitieve koetswerk van de concurrent van auto's als de BMW 7-serie, Audi A8 en Lexus LS te zien.

Beter dan ooit is echter te zien dat de S-klasse een aalglad ogende verpakking krijgt aangetrokken. De topsedan heeft verzonken handgrepen, relatief veel ronde vormen en een rank aflopend achtersteven waarbij de vorm van de verlichting enigszins doet denken aan de verlichting achterop de CLS. Op de opgedoken foto's van het binnenste van de S-klasse is goed te zien dat het interieur wederom valt om te toveren tot een huiskamerachtig geheel met lappen leer, zachte kussentjes en naar wens een aantal vierkante meters hout. Het dashboard heeft een relatief minimalistische vormgeving waarbij een enorm verticaal georiënteerd scherm de toon zet. Fysieke knoppen zul je op het dashboard zelf dan ook niet vinden. Achter het stuur prijkt uiteraard een volledig digitaal instrumentarium. Mercedes-Benz maakte onlangs al melding van de komst van een vernieuwd MBUX-systeem.

Later vandaag lees je op AutoWeek.nl alle ins en outs van de nagelnieuwe Mercedes-Bens S-klasse, een auto die doorspekt zal zijn met noviteiten die op termijn doorsijpelen naar de rest van het Mercedes-gamma.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.