MG X-Motion duikt op

Stap boven ZS en GS

MG X-Motion

Het inmiddels al sinds 2008 onder de vlag van SAIC varende MG heeft een nieuwe SUV op stapel staan: de X-Motion. Vandaag is die auto voor het eerst in productietrim buiten de deur gesnapt.

Tijdens Auto China liet MG vorig jaar de X-Motion Concept zien, een studiemodel waarmee MG de komst van een nieuwe SUV aankondigde. Met de concept-car kondigde MG niet alleen een nieuw model aan, maar introduceerde het naar eigen zeggen ook een nieuwe designtaal. Het ontwerp van de X-Motion concept-car blijkt bij de productieversie nagenoeg intact te zijn gehouden.

De nieuwe SUV, die we voor het gemak nog maar even aanduiden als X-Motion, deelt zijn techniek met de RX8 van zustermerk Roewe. Onder de kap van de grofweg 4,95 meter lange SUV huist dus ook een circa 225 pk sterke geblazen 2,0-liter benzinemotor. De X-Motion komt aanvankelijk in China op de markt, maar MG lijkt voornemens te zijn om de auto ook buiten de Chinese landsgrenzen te gaan voeren.

 

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 539
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.